Hei alle dere brudepar som ikke feirer bryllupet i Bodø;

dette er en liten hilsen til dere, fra meg.


Jeg har fått litt tilbakemelding på at det kanskje ikke er så tydelig hvor jeg holder til, og dermed hvor jeg tar på meg bryllup. Noen har spurt ganske forsiktig om jeg kunne tenke meg å reise til eller med dem for bryllupsfotografering. Og det jeg herved vil melde er at svaret på det spørsmålet alltid er et rungende «JA, jeg reiser med største glede»! Vi snakker indre gledeshyl hver gang et brudepar booker meg, og to ganger sådan hvis det i tillegg medfører å reise.


Selv om jeg har min base her i Bodø, har jeg også en liten base i mine hjemtrakter i Gudbrandsdalen, i tillegg til Oslo. Så Nord-Norge, og hele landet egentlig, er rett og slett min arbeidsplass. Mange tenker kanskje at det er pes å måtte reise for bryllup, men for meg er det en av de beste sidene ved jobben min som bryllupsfotograf! Min drømmetilværelse som bryllupsfotograf er jo nettopp å få reise på kryss og tvers i landet vårt for brudeparene mine – og la det bli nevnt, jeg elsker Nord-Norge som kulisser for arbeidsdagen min.


En ting man kanskje grubler litt ekstra på som brudepar med en ikke-lokal fotograf, er hvordan skal fotografen egentlig vite hvor man kan ta bilder på et nytt og ukjent sted? Blir det nok en ting vi må håndtere før bryllupet? Svaret her er nei! Forberedelsene til fotograferingsbiten vil alltid hovedsakelig være mitt ansvar og min jobb. Det gjelder uansett om jeg er kjent i området, eller ikke. Tips, ønsker og forslag fra brudeparet er alltid velkomment, men ansvaret for å få fantastiske bilder fra bryllupsdagen skal ikke være en byrde dere skal bære.


Så hvordan gjør jeg meg egentlig klar til bryllupsfotografering på et nytt sted? Jeg blir kjent med brudeparet mitt! Så bruker jeg Google Earth (faktisk) til å få oversikt over området. Men det virkelig store trikset? Elbow grease! Jeg drar alltid dagen i forveien og bruker denne tida på å lete etter locations og legge planer. Så mens dere legger siste hånd på detaljene før den store dagen, spikrer jeg detaljene for fotograferingen vår basert på deres ønsker, muligheter, tid, vær, osv. Og dere, det finnes ikke dårlig vær på bryllupsdagen, bare for dårlige forberedelser. Været er forresten en annen populær bekymring. Til dags dato har været enda ikke satt en stopper for en bryllupsfotografering! Supertipset her er omfavn været dere fikk på dagen, pust med magen, ta med støvler, pledd og paraply, og ha en vannfast plan (men det er fotografens jobb).


På de ti årene (jepp, 2021 er jubileumsår) det har gått siden jeg fotograferte mitt aller første bryllup i Gausdal, har brudeparene mine tatt meg med både hit og dit; fra Lillehammer og Fåvang i sør, til Senja, Steigen og Drag i nord. Men min for alltid levende «bryllups bucket list» har fortsatt flere ubesøkte steder, og den tenkte jeg å dele med dere sånn på slutten her. Kanskje er det nettopp dere som hjelper meg å streke ut neste punkt?BUCKET LIST

Værøy

Lom

Lofoten

Dovrefjell

Hardanger

Tranøy Fyr

Norefjell

Toscana

Amalfi

Svalbard


Budskapet mitt med denne lille hilsenen er at dersom dere lurer på om jeg kanskje er drømmefotografen deres, håper jeg dere ikke lar min potensielle reisevei virke skremmende. Mitt ønske er at alle brudepar velger den fotografen de syns tar finest bilder, og som de har best kjemi med. Og at dere gjør dette uavhengig av hvor fotografen bor.


LeneKristine