Spørsmål det kan være greit å finne svar på i forberedelsene til bryllupsfotograferingen deres.


Som bryllupsfotograf jobber jeg både med folk og for folk. Det er en like stor ære hver gang jeg får følge et brudepar på deres store dag. Likevel er fotografen likevel oftest en fremmed person du booker inn på oppdrag. Det er derfor viktig at brudepar og fotograf blir litt kjent med hverandre før den store dagen. På den måten at vi har snakket såpass sammen at vi er enige om fotograferingen. At fotografen forstår hva kunden tenker og har en forståelse for hvem dere er. Likeså at dere som brudepar kjenner på en trygghet om at vi sammen skal skape akkurat de bildene dere drømmer om!

Derfor står planleggingsmøtet høyt i kurs hos meg. Fram til møtet har vi oftest kommunisert litt fram og tilbake. Jeg vet en dato. Vet hvilken fotograferingspakke dere ønsker. Allerede da har dere gitt fotografen et lite inntrykk av hva dere planlegger

Videre spør jeg alltid masse spørsmål i møte med mine kunder. Mange vet mye. Noen mener kanskje ikke så mye. Men jeg tror de aller fleste møter spørsmål de ikke visste kunne være lure å ta stilling til. Derfor, her kommer en liten checklist slik at dere kan få maksimalt ut av planleggingen med fotografen.  • blomsterbarn, brudepiker/ svenner og forlovere. Skal de være med på fotografering? Dersom barn skal delta på fotografering er det lurt begynne med dem, for så å sende dem avgårde med ei tante eller besteforelder. På den måten får brudeparet ro på seg for resten av bildene. Det kan også være greit å ha med en medhjelper dere begge er fortrolig med gjennom hele fotograferingen. Vedkommende vil kunne bære sko, jakker, buketter og holde store kjoler.
  • har dere et tema eller en stil for dagen? Dette kan være nyttig for fotografen. Kanskje kan dette også gjenspeiles i bildene deres?
  • Klærne! Kjolen! Den vil jeg alltid gjerne se. Her kickstarter ofte min kreative prosess. Slør, blomster, slep, farger, teksturer og stiler er gull verdt. Det er tross alt dere, og det dere har på dere, som blir hovedmotivet i bildene.
  • Hvilken kirke? Hvor er festen? Og når? Hvor lang tid er satt av til fotografering. Fotografering tar tid, så det er derfor viktig å sette av nok tid. 1-2 timer er i de fleste tilfeller absolutt minstetid. Husk det skal gjerne kjøres fram og tilbake, og dere kommer neppe til å springe rett i bilen etter vielsen.

Bildene skal bli viktige minner for
all ettertid og krever innsats

Gabriel S.
  • Location. Fotografen finner oftest et egnet sted innen rimelig avstand til resten av dagens aktivitet. Men si for all del ifra hvis dere har ønsker! Kanskje er det steder som er viktige for dere? Eller kanskje dere ønsker en location litt utenom det vanlige? En fjelltopp? Avsidesliggende strand? Det er mange som rett og slett deler opp fotograferingen for å lage ekstra tid til fotografering – en del av shooten på selve bryllupsdagen, og en del et par dager senere. Vi finner ut av det! Poenget er at alt går an hvis vi går inn for det!
  • Hvor langt er dere villig til å gå? Bildene skal bli viktige minner for all ettertid og krever innsats. Fotografen er forberedt på hva det måtte være for at akkurat deres bilder skal bli så bra de overhodet kan bli. Jeg hopper gjerne ut i vannet for å ta det råstilige bildet; men da må dere altså være villig til å balansere på steinen i vannkanten. Igjen alt går an; det handler om vilje og prioritering.
  • Bryllupsbildene! Hva er viktig her? Detaljer i kjolen? Håret? Buketten? Øyeblikk? All of the above? Vis og fortell om inspirasjonskilder, drømmer og tanker. Syns dere det er vanskelig å finne inspirasjon? Dere kan gjerne bruke min portfolio for å forklare hva dere også ønsker for deres fotografering.
  • Skal fotografen følge dere hele eller deler av dagen; fortell alt. Hva skal skje. Hvem er hvor? Hva er planlagt? Spesielle tidspunkt som er spesielt viktig for dere? Skal du kaste buketten? Overraskelser? Kom med alt av inside information. Jobb med fotografen. Jeg er der for dere – kun for dere.
  • Se hvordan andre gjør det! På instagram gir jeg ofte små innblikk i hvordan en fotografering kan være, både med bilder, tekst og behind the scenes videoer.
  • Spør! Alt som er rart, uklart, eller uforståelig – spør. Igjen- jeg er der for dere.