Den 9. november 2022, midt i den rare perioden hvor vi ikke er helt sikre på om det fortsatt er høst, eller om dette er vinteren, feiret Laura og Anton kjærligheten. De to kom hele veien fra Tyskland for å elope i vakreste Nusfjord i Lofoten.


November i nord kan være lunefull. Dagene har blitt merkbart kortere, luften er kjølig og frisk, og været kan gå fra storm og snøkov til klarvær og sol på et øyeblikk. Så jeg skal love dere vi fulgte spent med på værmeldingen etterhvert som vi nærmet oss avreise Lofoten. Men etter en lang periode med mye dårlig vær viste værgudene nåde og badet Laura og Anton sin store dag i en helt magisk gyllen høstsol. Alle værbetenkeligheter glemt.


Laura og Anton gjorde seg klare i rorbua si - sammen, men separert. Laura i en ende av bygget og Anton i den andre. De kunne snakke med hverandre gjennom gamle tømmervegger, men ikke se hverandre. Øyeblikket de ser hverandre første gang ønsket de nemlig å spare på.


For å utnytte de 6 timene med dagslys til rådighet valgte vi en kombinert utflukt med portrettfotografering og piknik. En liten spasertur tok oss til en nydelig utsikt over havet og fjellene. En nær og følelsesladd vielsesseremoni ble holdt, på tysk, tilbake på Nusfjord Arctic Resort. Før vi dro ut på en ny utflukt i det ville Lofotenlandskapet gjennom blåtimen til mørkets frembrudd. Kvelden ble avsluttet med privat 3 retters middag og utendørs spa under nordlyset.


Tusen, tusen takk for at dere tok meg med på eventyrreisen deres. Det varmer langt inn i hjerterota, og jeg hadde noen fantastiske dager sammen med dere <3Detaljer:


Bryllupsplanlegger : Weddings by Emma, www.weddingsbyemma.no

Blomster : Berre & Torg, www.berretorg.no

Overnatting : Nusfjord Arctic Resort, www.nusfjordarcticresort.com

Fotograf : LeneKristine, www.lenekristine.no


Hva er 'å elope'?


Ordet 'elope' betyr direkte oversatt til norsk 'å flykte'. I sammenhengen bryllup og vielse kan man si at man rømmer for å gifte seg, kanskje i hemmelighet. Dette er en trend som er veldig populær rundt omkring i verden, kanskje spesielt i USA. I Norge er nok det vi kaller "rådhusbryllup" en mer vanlig variant, men stadig flere velger å gjøre litt mer ut av det ved å dra til et spennende sted eller ved å holde vielsen et annet sted enn på rådhuset. Essensen av et elopement er at man velger bort det tradisjonelle bryllupet til fordel for en seremoni alene som par eller sammen med en liten gruppe av de nærmeste. Å elope velges ikke fordi det nødvendigvis er billigere. I stedet legges penger og energi i å lage en drømmeopplevelse, og bilder og dokumentering er ofte høyt prioritert. Mange drar til et spennende sted og fyller reisen med opplevelser; litt som å gifte seg på bryllupsreisen.