Boudoir er en ganske fersk sjanger her i landet Mange lurer kanskje først og fremst lurer på hva denne fotograferingen egentlig går ut på? Hvem er det egentlig som booker en slik fotografering?

For å ta det helt fra starten, boudoir kommer fra fransk og blir oversatt som kvinnens private del av huset; oftest hennes soverom eller garderoberom. Når vi snakker om boudoir som en fotografisk sjanger er dette delikate, smakfulle og personlige fotografier av en lettkledt eller naken kvinne. Boudoir er en hyllest til kvinnekroppen, og det er «dama i gata» som er modellen. Du booker boudoirfotograferingen rett og slett fordi du ønsker å få tatt lekre bilder av deg selv – personlige kunstverk. Kanskje du vil overraske kjæresten eller din kommende ektemann? Eller kanskje er du gravid, og vil ha minne av deg og magen på veggen hjemme. En boudoirfotografering blir uansett en luksuriøs pause i hverdagen, hvor du blir stylet og stelt med i forkant av fotograferingen.

Resultatet ble to lekre bilder, og en svært imponert kjæreste

Gabriel S.

Boudoir er det du, som modell, vil at det skal være. Bildene skal gjenspeile deg og din stil; og dermed finnes det ingen fasit. Hvis sexy undertøy og strømper ikke er helt deg – helt i orden. Hva med å tjuvlåne kjærestens favorittskjorte? Kanskje foretrekker du heller en klassisk aktfotografering? Bevisst bruk av lys og skygge kan vise, skjule og fremheve etter modellens ønske og komfort. Eller hva med å hente inspirasjon fra pinup-pikene? Retro og lekent. En kunde kom til meg med samboerens favorittfotografi som inspirasjonskilde. Resultatet ble to lekre bilder, og en svært imponert kjæreste. Bildene ble hengt rett på stueveggen deres. Poenget her er at det er kun fantasien som setter en stopper. Jeg hjelper deg å finne fram til en idé og et uttrykk som passer for akkurat deg.

Men så er det mange som sier til meg: «men jeg vet jo ikke hvordan posere foran kamera». En stor og viktig del av jobben min som boudoirfotograf er å arbeide med modellen. Husk, disse fotograferingene er for «dama i gata» – ingen modellerfaring nødvendig! Poseringer og blikk veileder jeg deg selvfølgelig med underveis. Jeg vil legge til rette for at du skal være så komfortabel og avslappet som mulig. Det er ingen skam i for eksempel å ta med ei god venninne som moralsk støtte. Mitt beste tips er at du lager deg ei spilleliste som gir deg energi og rett mood som vi kan spille under fotograferingen. Til selve fotograferingen setter jeg alltid av godt med tid slik at du rekker å finne deg til rette i modellrollen, og slik at vi virkelig får anledning til å skape det gode bildet du fortjener.

Før slike begivenheter blir ofte vi damer veldig opptatt av hvordan vi skal ha håret og makeupen. Derfor har jeg fått jentene på ELLI Frisør med på laget. Før fotograferingen din kan du få frisket opp fargen eller stusset litt på sveisen til rabatterte priser. I tillegg har de skreddersydd en luksuriøs pakke med hårstyling og makeup tilpasset boudoir, slik at du kan stille til fotografering avslappet og fresh. Dette er virkelig en oppgradering som bidrar til det lille ekstra kvalitetsmessig.


Prislisten finner du her.

Bor du i Osloområdet? Les mer om boudoir og booking her