FAQ

LENEKRISTINE

Jeg jobber med hjertet utenpå skjorta – og det er helt bevisst. Hver eneste kunde, er min viktigste kunde. Du vil motta veiledning og kvalitet fra booking og idéutvikling, helt frem til bildet ditt henger på veggen hjemme. Det skal kjennes trygt, profesjonelt, og de ferdige bildene skal kjennes nære og personlige. Det er viktig for meg at bildene du mottar er så bra som de overhodet kan være, og ingen snarveier godtas.

All min kunnskap og stolthet legges i at du som kunde skal sitte igjen med en god følelse og et godt, håndlaget kvalitetsprodukt. Målet mitt er at bildene fra din fotografering skal være det vakreste du har på veggen hjemme.

HVOR TIDLIG BØR VI BOOKE BRYLLUPSFOTOGRAF?

Så tidlig som mulig! Så snart dere har en fastsatt dato, og har funnet en fotograf som matcher dere – book datoen! Det er mange om beinet, og spesielt de populære datoene som feks 18.08.18 forsvinner svært fort. For å være sikker på å få booke hos drømmefotografen bør dere være på saken minst 6-12 måneder før bryllupsdagen.

VI BOR IKKE I BODØ, KAN VI BOOKE DEG SOM BRYLLUPSFOTOGRAF?

Ja! Det kan dere så absolutt! Jeg fotograferer bryllup i hele vårt langstrakte land, ja, egentlig i hele verden.

HVA MÅ VI BEREGNE I REISEUTGIFTER FOR DEG?

Det kommer an på hvor dere tar meg med på tur, og hvor lenge vi skal være på tur. For bryllup kan dere vanligvis regne med 2-3 overnattinger, i tillegg til reisekostnaden. Det er kun snakk om at dere dekker utgiftene for reisen og oppholdet, jeg tar ikke ekstra betalt for å være på reise, og jeg ordner maten min selv (bortsett fra middag ved heldagsfotograferinger). Ta kontakt for mer informasjon.

I områdene Bodø, Oslo og Lillehammer blir det ingen reisekostnader på de større pakkene. Ved bryllup andre steder kommer kommer reise og evt overnatting i tillegg. Reisekostnaden beregnes da fra nærmeste inkludert-sted (Bodø / Oslo / Lillehammer).

HVOR LANG TID TAR FOTOGRAFERINGEN AV BRYLLUPSPORTRETTENE?

Jeg pleier alltid å be parene mine sette av minst et par timer; mer hvis det er et stykke kjøring mellom vielse og selskapslokale. Det høres kanskje litt mye ut, men jeg kan love dere at det er godt å ha den tiden til rådighet. De ekte øyeblikkene blir veldig vanskelig å lure frem hvis alle parter bare står og kikker på klokka. I tillegg har vi ofte mye vær å ta av, spesielt i Nord-Norge. Og da er det godt å ha anledning til å vente ut ei regnskur, eller justere seg om til plan b.

HVA ER HØYOPPLØSELIG OG LAVOPPLØSELG FIL?

En høyoppløselig fil er en stor og fullverdig fil av feks et bilde. Dette er filen man trenger for å kunne printe ut bildet fra en fotografering.

En lavoppløselig fil, eller en webfil, er en komprimert fil av feks et bilde. Disse filene er mindre i størrelse og er tilpasset bruk i sosiale medier. Ved printing av disse filene vil man få svært dårlig resultat både i bildekvalitet, og i fargegjengivelse.

HVA ER EGENTLIG FORSKJELLEN PÅ PAKKE MED ELLER UTEN FILER?

Alle bryllupsfotograferingene har høyoppløselige og lavoppløselige filer inkludert i prisen. Men på alle boudoir- og portrettfotograferinger kan man velge om man ønsker å booke kun fotograferingen eller en rabattert pakkepris med disse filene inkludert i fotograferingen.

Dersom du går for pakke med filene inkludert i prisen står du fritt til å selv velge hvilken leverandør du ønsker å få printet bildene dine hos. Du er selvfølgelig likevel velkommen til å bestille dette gjennom meg hvis du ønsker det. Fotografer tilbyr det man kaller gallerikvalitet på print og printeprodukter. Disse holder en høyere kvalitet og lengre holdbarhet som mange kunder setter pris på.

Dersom du går for pakke uten filene inkludert i prisen vil du kun motta et webgalleri hvor du kan se dine ferdige bilder. Print, produkter, og evt. filer, må bestilles gjennom meg i etterkant.

HVOR LANG TID TAR DET FØR BILDENE ER KLARE?

Siden vi har en lang og mørk vinter her i nord, blir det alltid svært travel i sommerhalvåret, med ekstra mange fotograferinger. Det betyr at det i hektiske sommermåneder ofte er litt lengre ventetid enn ellers – alt fra rundt 2-3 uker, til flere måneder.

Spesielt bryllupsfotografering er store oppdrag, og utgjør ca en drøy ukes arbeid for fotografen. I høysesongen vil jeg derfor ikke alltid rekke å redigere fortløpende mellom fotograferingene. Jeg kommer ikke til å haste gjennom redigeringen med det mål for øyet å være raskest. Fotografiet er et håndtverk og kvalitet tar tid – det vet jeg mine kunder til syvende og sist setter pris på.

WEBGALLERI

Inkludert i alle mine fotograferinger er 14 dager webgalleri. Et webgalleri er et online galleri hvor bildene dine ligger, som også er tilknyttet en egen liten nettbutikk. Når galleriet er klart, mottar du innloggingsinformasjon på epost. Herfra kan du enkelt bestille print, bildeblokk, takkekort og album fra sofakroken hjemme. Jeg er likevel behjelpelig med tips og veiledning.

Webgalleriet kan når som helst gjenåpnes i nye 14 dager mot et lite tillegg. Har du bestilt print eller produkter tidligere kan du få gjenåpnet gratis. Se prislisten for mer informasjon.

HVORDAN KAN JEG VISE FREM BILDENE I SOSIALE MEDIA?

Enten du velger en fotografering med filene inkludert i prisen, eller du velger å kjøpe disse i etterkant, så vil du motta to sett filer. Ett høyoppløselig for print og trykk, og ett lavoppløselig til bruk i sosiale medier. En litt rimeligere variant er å kun kjøpe filer for bruk i sosiale medier; webfiler. Disse filene skal ikke printes.

Husk bare å kreditere fotografen din når du deler bildene! Kreditering er å tagge eller linke til fotografens sosiale medier og hjemmeside.

PRINT & PRODUKTER

Det er ingenting som gleder mer enn å henge bildene sine på veggen hjemme eller gi dem til slekt og venner. Produktene jeg leverer skal holde høy kvalitet og holdbarhet. Print, laminert print, bildeblokk, takkekort, album og rammer blir håndlaget og trykket hos ledende leverandører i Norge.

RAMMER

Jeg fører et stort utvalg kvalitetsrammer, og har mange vareprøver. Rammer kan bestilles både med og uten glass (for laminert print), og med eller uten passepartout. En svært anbefalt oppgradering av produktet ditt er AR-glass, eller refleksjonsfritt glass. En genial måte å fjerne det sjenerende gjenskinnet du ofte får i rammeglasset ditt.

Jeg hjelper dere med å finne den perfekte rammen, og produktkombinasjonen som passer best til bildene og hjemmet ditt – spør etter veiledning!