Endelig virker det som om vi litt etter litt kan gjenåpne, og på mange måter få tilbake livene våre 🖤 Og med alt som har blitt flyttet og endret og utsatt denne uendelig lange perioden kan jeg love at det nå vil komme et ras! Et ras av konserter, bursdager, selskap, arrangementer – og bryllup. Men hvordan bør man egentlig gå frem med bryllupsplanleggingen i en veldig forventet trengsel?

Vi i bryllupsbransjen gleder oss, men samtidig stålsetter vi oss. For det blir travelt! Og jeg som bryllupsfotograf kan bare fotografere så mange brudepar. Min kalender har bare så mange lørdager, og døgnet har fortsatt bare 24 timer.


Så, kjære kommende brudepar, her er min bønn og mine råd for at så mange som mulig skal få booke hos sine drømmeleverandører når den store dagen endelig kan gjennomføres:

  • uken har mange dager å ta av, og fredag er for eksempel er veldig fin dag! Eller onsdag? Det er veldig fort å låse seg til en lørdag. Men saken er at 2022 har bare 52 lørdager, og sommerlørdagene var det allerede rift om før korona. Bare ved å løsrive seg fra lørdagen åpnes mange ledige dører hos veldig mange leverandører.
  • book tidlig. Book NÅ! Booking for 2022 er godt igang, og mange leverandører er nok allerede ganske godt booket. Her i nord er man tradisjonelt sett litt treigere ute med booking, men selv her oppe merker jeg nå at ting avtales langt frem i tid. Og husk: de populære datoene forsvinner fortere enn svint!
  • tenk alternativt, jeg mener det. Det mest vanlige, mest populære, oftest brukte blir garantert booket først. Her i nord er det lørdagsbryllup siste uka i juli + august. Hvis jeg kunne tatt alle forespørsler jeg får for disse få ukene og spredt dem ut over kalenderen min, så hadde jeg nesten vært fullbooket for året. For å øke sannsynligheten for at dere kan velge i leverandører, fremfor å ta til takke med det som fortsatt ikke er booket, tenk utenfor boksen! Høstbryllup? Vinterbryllup? Hagebryllup? Maibryllup?
  • det bringer meg til neste punkt: sol og sommer på bryllupsdagen er ikke alt! Jeg sier dette med all mulig kjærlighet til et solhungrig folk. Det går helt fint, faktisk kan det være minst like magisk, med regn eller snø eller vind på bryllupsdagen. Og er det én ting korona har lært oss, så er det at bryllupsfeiringen kan deles i to, og man kan i prinsippet få både i pose og sekk! Elope i midnattsola med kun viglser og fotograf i ryggsekken, og ha en ny liten seremoni med lun middag og fest midtvinters? Det er bare fantasien som setter en stopper.

Bonustips til hvorfor velge litt utradisjonelt og utenfor boksen? Sannsynligheten for at deres venner og bekjente blir bedt i flere bryllup er stor. Dermed er også faren for at ett av disse andre bryllupene kræsjer med akkurat deres bryllup veldig tilstede. Hvor kjedelig er det ikke dersom gjestene må veie invitasjoner opp mot hverandre, og man rett og slett risikerer å ikke klare å samle «hele gjengen» på den største dagen av dem alle?

Lykke til med planleggingen!