Innimellom får jeg spørsmål om jeg gjør barnehage- og skolefotografering. Og da svarer jeg at ja, jo, det gjør jeg jo egentlig. Men jeg gjør ikke skolefoto i den forstand mange sikkert tenker. Jeg tar portretter av barn i barnehage og skole. For meg er det viktigere å få gode bilder, ikke det å fotografere flest mulig på kortest mulig tid.

I bunn og grunn blir det litt som portrettfotograferingene du kan booke som privatperson. Jeg setter av godt med tid, og går all in. Det betyr for eksempel å finne fram til en passende location utendørs. Og pakke utstyr. Det betyr at jeg leter etter utsnitt, og setter lys til hver modell. At små detaljer som å tørke nesen, fikse håret og ta av ytterjakka taes tid til. Og at modellen for ro på seg foran kamera uten stress og mas, eller formaninger om et stivt smil.

Etter fotograferingene velges det beste bildet; som blir etterbehandlet på samme måte som alle mine bilder blir. Her snakker vi fargekorrigering, kontrastjustering, og jobbing med skygger og høylys. Når bildene er mottatt står kundene fritt til å bestille produkter til rabatterte priser, etter eget ønske og behov. Bildene printes på tykt og godt papir, og holder høy kvalitet og lang levetid.